Recycle Bin faciliteit

From ICT science
Revision as of 15:35, 9 March 2020 by Krame101 (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to navigation Jump to search
English version

De informatie op deze pagina is verouderd.

Zie; Where is my Recycle_Bin? How to restore a snapshot or previous version of a file


Als u uw persoonlijke opslagruimte benadert als Windows-drive, of via een cifs-mount (Mac OS of Linux), dan kunt u gebruik maken van de Recycle_Bin faciliteit.

Algemeen

Uw persoonlijke opslagruimte bevat een folder Recycle_Bin. Bestanden die u verwijdert van uw persoonlijke opslagruimte worden in deze folder geplaatst (maar zie ook de opmerkingen hieronder). Hier kunt u dus snel en eenvoudig bestanden terughalen die u per ongeluk heeft verwijderd. Bestanden worden na 30 dagen automatisch verwijderd uit Recycle_Bin en kunnen dan dus niet meer worden teruggehaald. Bestanden in Recylce_Bin tellen wel mee voor het gebruik van uw opslagruimte.

Opmerkingen

  • Recycle_Bin werkt alleen als u bent ingelogd op het soliscom-domein (werkplekken, computerleerzalen etc.), of als u uw opslagruimte via een cifs-mount gebruikt.
    Recycle_Bin werkt niet als u uw persoonlijke opslag via sFTP, SCP, WebDAV of via SSH benadert.
  • Als u een bestand verplaatst van uw persoonlijke opslag naar een andere plek daarbuiten, telt dat als verwijderen, en wordt het bestand dus ook in Recycle_Bin geplaatst. (Een bestand verplaatsen binnen uw opslag telt niet als verwijderen.)
  • Als u een bestand verwijdert, wordt het complete pad overgenomen in Recycle_Bin.
  • In Recycle_Bin worden geen eerdere versies van een bestand bewaard. Dat wil zeggen: als u een bestand verwijdert dat al eens eerder verwijderd was, wordt in Recycle_Bin de eerdere versie overschreven.
  • De inhoud van Recycle_Bin telt mee voor het gebruik van uw opslagruimte. Ruimte maken door bestanden van uw opslagruimte te verwijderen heeft dus alleen zin als u ze ook uit Recycle_Bin verwijdert.
    Tip: als u een groot aantal bestanden definitief van uw persoonlijke opslag wilt verwijderen: verzamel deze bestanden eerst in een aparte folder, verwijder deze folder vervolgens in zijn geheel, en verwijder daarna de folder uit Recycle_Bin.
  • Van uw persoonlijke opslagruimte worden back-ups gemaakt, maar deze back-ups worden normaliter alleen gebruikt bij algemene calamiteiten zoals servercrashes. ICT-Bèta zet niet zomaar een weggegooid bestand terug, dus wees voorzichtig met wat u van uw persoonlijke opslag verwijdert!

Zie ook