Servicebalie FAQ studenten

From ICT science
Jump to navigation Jump to search
English version

Op deze pagina vind je de meest gestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij? Je kunt ons mailen via science.servicedesk@uu.nl.

Klik hier om terug te gaan naar de beginpagina.

Algemene vragen

Wat is mijn solis-ID? Over het algemeen is dat je studentnummer. Als je al eerder bij de Universiteit Utrecht gestudeerd hebt, of een cursus gevolgd hebt, kan het zijn dat het oude nummer je solis-ID is. Je kunt dit navragen bij je studiepunt of bij onze balie.

Hoe kan ik verbinden met eduroam? Kies “eduroam” en vul vervolgens solisID@soliscom.uu.nl en je wachtwoord in. Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Wat kan ik allemaal bij jullie lenen? Wij hebben telefoon opladers, muizen, toetsenborden, readers/identifiers, boeken (DDW) en een grote hoeveelheid verschillende kabels. Wij geven ook (ruitjes)papier, snelhechters, mapjes en andere kantoorartikelen uit!

Ik kan niet meer inloggen Osiris/Blackboard/Eduroam. Heb je onlangs je wachtwoord gewijzigd? Als je je wachtwoord vergeten bent, kan je hem resetten via deze pagina.

Ik ben mijn wachtwoord kwijt, hoe kan ik deze resetten?

  • Als je je solis-ID wachtwoord wilt resetten, kan dat op deze pagina.
  • Als de resetpagina niet werkt, kan je het beste langs de UU for U servicebalie gaan. Deze vind je tussen Casa Confetti en het Bestuursgebouw. Hier kunnen ze je wachtwoord voor je resetten. Neem wel een geldig ID-bewijs mee.

Ik heb mijn USB-stick verloren, hebben jullie deze gevonden? We hebben niet langer gevonden voorwerpen bij de servicebalie. Als we iets vinden, houden we het één dag bij de balie en proberen we contact op te nemen met de eigenaar. Aan het einde van de dag brengen we alle voorwerpen naar de portier.

Software

Welke software kan ik gebruiken via de universiteit? De universiteitscomputers in de computerleerzalen bij Bètawetenschappen hebben een grote collectie algemene en studiespecifieke software. Je kunt een deel hiervan ook op je eigen computer gebruiken, zoals via MyWorkplace. Kijk voor overige software op Student_laptop:_Software.

Printen

Waar staan de printers? BBG: O.a. aan de westkant van het gebouw op de tweede verdieping bij de toiletten. DDW: Op de eerste verdieping van het studielandschap.

Hoeveel kost het om te printen? A4 zwart-wit kost 3 cent per pagina. A4 kleur kost 6,5 cent per pagina. Als je dubbelzijdig print, bespaar je 0,5 cent per pagina.

Hoe koppel ik mijn RFID-kaart aan de printer? Eerst moet je handmatig inloggen. Klik vervolgens op Docu PRO. Aan de rechter bovenzijde van het scherm zie je een instellingen icoontje. Als je hier op geklikt hebt, zie je de optie “Registeer kaart”. Houd nu je kaart een paar seconde voor de kaartlezer. Je kaart is nu gekoppeld. Voor een visuele instructie kan je kijken naar deze video.

Ik heb geen RFID-kaart. Weet je het zeker? Je OV chipkaart heeft bijvoorbeeld een RFID-chip. Als je een bankpas hebt met contactloos betalen kun je die ook gebruiken om in te loggen. Je hoeft niet bang te zijn dat de printers de beschermde gegevens van je chip uitlezen. Er wordt alleen gebruik gemaakt van de publieke identificatiecode! Mocht je nog steeds twijfelen of je wel of geen RFID-kaart hebt, kom dan even langs bij onze balie.

Hoe kan ik mijn printtegoed opwaarderen? Je kunt je printtegoed opwaarden op https://www.uu.nl/myprintportal met behulp van iDeal of PayPal. Bij account vul je je solis-id in (je studentnummer). Bij onze balies in het BBG en DDW kun je een Random Scanner voor de Rabobank lenen en een e-identifier voor ABN Amro. Met behulp van PayPal kun je ook met een creditcard opwaarderen. Let op! Als je je OV-Chipkaart gebruikt om in te loggen, dan kun je je OV-tegoed niet gebruiken om van te printen. Je kaart wordt alleen gebruikt om in te loggen.

Hoe werkt gratis printen als ik voor de universiteit werk? Werk je als een studentassistent? In dat geval betaalt het departement waarvoor je werkt voor de printkosten. Dit betekent dat jij gratis print. Overleg wel even met je leidinggevende over de eventuele verreking van je printkosten. Je kunt selecteren tussen je eigen en de ongelimiteerde portefeuille wanneer je op printen drukt.

Hoe kan ik printen vanaf een UU-computer? Selecteer “black on print.uu.nl” en je kunt je document ophalen bij alle multifunctionele printers.

Hoe print ik vanaf mijn eigen laptop / tablet? Kijk op deze pagina voor handleidingen voor jouw apparaat.

Is het mogelijk om in kleur te printen? Ja, kies dan als printer “colour on print.uu.nl”.

Hoe en waar kan ik scannen? Bij alle multifunctionele printers. Klik op “E-mail” om je document te scannen. Voor een visuele instructie kan je kijken naar deze video.

Buys Ballot Gebouw

Sinds juli 2016 het studielandschap op de tweede verdieping opnieuw ingericht als onderwijsruimte. Helaas kun je hier dus niet meer studeren.

Op welke andere plekken kan ik studeren?

  • De computerleerzalen op de eerste verdieping van het BBG als er geen college wordt gegeven.
  • De eerste en tweede verdieping van het Koningsberger gebouw hebben veel ruimte. De lokalen 2.08, 2.24 en 2.28 hebben ook computers.
  • De universiteitsbibliotheek heeft veel studieruimtes en -zalen.

Zie ook